Ανακοινώσεις

Θεσσαλονίκη
21/08/2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Βόλου ”κύριος” Μπέος έχει εξαπολύσει, μεταξύ άλλων, μια σκληρή επίθεση εναντίων των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, των υπαλλήλων αυτού και της προϊσταμένης της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας κα Κερασία Γεωργίου. Μια επίθεση αηθή, ρατσιστική και φασιστική.

Ο λόγος αυτής της επίθεσης είναι ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού δεν επέτρεψαν στον “τοπικό άρχοντα” “κύριο” Μπέο, καταπατώντας κάθε νόμο και διάταξη και καταστρατηγώντας κάθε μέριμνα προστασίας των αρχαιοτήτων και των πολιτιστικών αγαθών, να προχωρήσει στη δημιουργία δίδυμου κόμβου, κάτι που θα οδηγούσε ουσιαστικά στην καταστροφή του Νεκροταφείου Ταξιαρχών Βόλου και Νέας Ιωνίας, που έχει χαρακτηριστεί νεότερο μνημείο ενταγμένο στο δίκτυο Ευρωπαϊκών προστατευόμενων νεκροταφείων. Μάλιστα σε επίδειξη αλαζονείας, τραμπουκισμού και καταπάτησης αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), προχώρησε στην κοπή των δύο αιωνόβιων κυπαρισσιών που υπήρχαν στην είσοδο του νεκροταφείου. Ταυτόχρονα δήλωνε στα ΜΜΕ ότι το έργο θα γίνει, ανεξάρτητα της αρνητικής απόφασης του ΚΑΣ, και μάλιστα η τοποθέτηση θα γίνει νύχτα με ελικόπτερο.

Με αυτό τον τραμπουκικό και φασιστικό τρόπο, ο “κύριος” Mπέος προσπαθεί και πιστεύει ότι θα υποτάξει τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Yπουργείου πολιτισμού και θα μπορεί να αυθαιρετεί, απέναντι σε κάθε έννοια νόμου και δικαιοσύνης, επιβάλλοντας τους νόμους της ζούγκλας και μετατρέποντας τον Βόλο σε ένα σύγχρονο Φαρ Ουεστ.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου πολιτισμού, αν και ελάχιστοι, είναι αυτοί που φέρνουν στο φως, συντηρούν και προβάλουν τις αρχαιότητες και την πολιτιστική μας κληρονομιά, που θα μείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Είναι αυτοί που αναδεικνύουν τους αρχαιολογικούς χώρους και το μουσείο του Βόλου. Χώροι που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες και φέρνουν έσοδα στην περιοχή και στους κατοίκους της.


“Αξιότιμε” “κύριε” Μπέο, οι εργαζόμενοι του υπουργείου πολιτισμού, δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν.

Έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό για το οποίο συνειδητά, και όχι συγκυριακά και τυχαία, έχουν ταχθεί και δεν είναι τίποτε άλλο από την ανάδειξη τη συντήρηση και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τυχοδιώκτη, προς ίδιον όφελος, να τσιμεντοποιήσει και να ασφαλτοποιήσει την πολιτιστική μας κληρονομιά, την οποία παραλάβαμε από τους προγόνους μας και οφείλουμε να μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές.

Μαζί με τους πολίτες του Βόλου θα αγωνιστούμε για τη σωτηρία του πολιτισμού μας.
Το σύνολο του περιεχομένου, των υπηρεσιών του Silyppo.gr διατίθεται αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά/άνευ επεξεργασίας.

Αναζήτηση