Ανακοινώσεις

Θεσσαλονίκη
24/05/2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τρείς μήνες μετά την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου 5021/2023 που μετατρέπει τα πέντε μουσεία σε Ν.Π.Δ.Δ και ακρωτηριάζει την αρχαιολογική υπηρεσία.

Ένα μήνα μετά την τοποθέτηση από την υπουργό κ. Μενδώνη των δοτών διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ (13/4/2023 )

Ένα μήνα μετά την πρώτη απόπειρα συνεδρίασης ,στον χώρο του ΜΒΠ και συγκρότησης σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου του Μ.Β.Π ,με την παρουσία της υπουργού, και την δυναμική παρουσία του συλλόγου και των μελών του που οδήγησε σε ακύρωση και μη πραγματοποίηση του συμβουλίου (20/4/2023).

Την Τρίτη 23/5/2023 ο σύλλογος ενημερώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο και για αυτό τον λόγο στον χώρο του ΜΒΠ παραβρίσκονται ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Μπακιρτζής, ο αντιπρόεδρος κ. Κανονίδης και η γενική διευθύντρια κ. Τσιλιπάκου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ συνεχίζοντας τον αγώνα κατά του νόμου 5021/2023 πραγματοποίησε με την στήριξη και την συμμετοχή των συναδέλφων δυναμική και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του ΜΒΠ.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωση αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παπανικολάου Σωτήριο το ψήφισμα του συλλόγου και των εργαζομένων και ακολούθησε επίδοση του στον πρόεδρο του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ κ. Μπακιρτζή.

Ο πρόεδρος κ. Παπανικολάου ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ, που συνεδρίαζαν με τηλεδιάσκεψη, ότι οι εργαζόμενοι και σύλλογος είναι κάθετα αντίθετοι με τον νόμο 5021/2023 και την μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ και θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να μην εφαρμοστεί. Επίσης ζήτησε από τον πρόεδρο και την γενική διευθύντρια να μην ζητούν και να μην πιέζουν τους εργαζόμενους να προβαίνουν σε διοικητικές και άλλες πράξεις που αφορούν τα Ν.Π.Δ.Δ γιατί οι εργαζόμενου θα συμμετέχουν στην απεργία –αποχή που κηρύσσει ο σύλλογος.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 Ο αγώνας εναντίον του νόμου 5021/2023 θα συνεχιστεί μέχρι να τον καταργήσουμε στη πράξη.

 Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα δοτό συμβούλιο να τον εφαρμόσει.

 Ο σύλλογος και οι εργαζόμενοι θα είναι εδώ παρόντες και μαχόμενοι μέχρι την κατάργησή του

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου, των υπηρεσιών του Silyppo.gr διατίθεται αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά/άνευ επεξεργασίας.

Αναζήτηση