Ανακοινώσεις

Θεσσαλονίκη
12/05/2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένα από τα αιτήματα που υπήρχε από την πλειοψηφία των συναδέλφων εργαζομένων στο Α.Μ.Θ. και στο Μ.Β.Π., αν όχι από το σύνολο τους, πριν την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου 5021/2023 που μετατρέπει τα πέντε μουσεία σε Ν.Π.Δ.Δ., ήταν να προβλεφθεί στο εν λόγω σχέδιο νόμου η δυνατότητα των εργαζομένων να μπορούν να δηλώσουν οι ίδιοι την υπηρεσία που θα γίνει η τοποθέτηση των οργανικών θέσεων.

Δυστυχώς ο νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο αλλά η τοποθέτηση θα γίνει από την ΓΔΑΠΚ και αργότερα κατά την επιλογή των εργαζομένων εάν επιθυμούν να παραμείνουν ως υπάλληλοι αποσπασμένοι στο Ν.Π.Δ.Δ. ή να τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες της ΓΔΑΠΚ εντός νομού τότε θα γίνει η οριστική τοποθέτηση τους.

Παρά όλα αυτά η ΓΔΑΠΚ με το υπ.αριθμ. 198077/24-04-2023 έγγραφο της προς τις Διοικήσεις των πέντε μουσείων, ζητά οι εργαζόμενοι να δηλώσουν άμεσα τις υπηρεσίες που επιθυμούν να τοποθετηθούν.

Δυστυχώς οι διοικήσεις των Α.Μ.Θ. και Μ.Β.Π., δεν εφάρμοσαν το συγκεκριμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας εφαρμόζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Με ένα email με τίτλο ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ στις 10/05/2023 προς τα πέντε μουσεία, επανέρχεται η ΓΔΑΠΚ και ζητά την εφαρμογή του υπ’ αριθμ. 198077/24-04-2023 εγγράφου.

Καλούμε τις Γενικές Διευθύντριες των Α.Μ.Θ. και Μ.Β.Π. να προχωρήσουν άμεσα την εφαρμογή της οδηγίας για τη δήλωση τοποθέτησης των εργαζομένων σε αυτά.

Τέλος καλούμε τους εργαζόμενους να προσέλθουν στις γραμματείς και να καταθέσουν έγγραφο τοποθέτησης τις υπηρεσίες στις οποίες επιθυμούν να τοποθετηθούν με αριθμό πρωτοκόλλου, επικαλούμενοι το υπ’ αριθμ. 198077/24-04-2023 έγγραφο της ΓΔΑΠΚ.

Σας επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ Γ.Δ.Α.Π.Κ.

EMAIL ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ 

ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Γ.Δ.Α.Π.Κ.

 

Το σύνολο του περιεχομένου, των υπηρεσιών του Silyppo.gr διατίθεται αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά/άνευ επεξεργασίας.

Αναζήτηση