Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΡ. ΚΟΡΟΜΗΛΑ  51 τ.κ. 54622 (Κτίριο Ε.Δ.Ο.Θ.) ΤΗΛ: 2310/284250  FAX: 2310/284251
E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    -   Site: www.silyppo.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Θεσσαλονίκη 09/08/2018
Αρ. Πρωτ. 4655

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 31/07/2018 δημοσιοποιήθηκαν οι προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης σε επίπεδο Διευθύνσεων και Γενικών Διευθύνσεων.
Για την εφαρμογή των προκηρύξεων αυτών προκύπτουν σοβαρά ζητήματα που χρήζουν επίλυσης από την ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.

1) Ο χρόνος κατάθεσης των δικαιολογητικών (από 06/08 έως 20/08) και εν μέσω αδειών δημιουργεί πολλά προβλήματα διότι οι υπηρεσίες (πανεπιστήμια – ξένα ιδρύματα κτλ.) που θα πρέπει να εκδώσουν τα απαραίτητα έγγραφα είτε υπολειτουργούν είτε δεν λειτουργούν καθόλου με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να δυσκολεύονται στην συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων

2) Μεγάλος αριθμός συναδέλφων στερούνται δικαιώματος υποβολής υποψηφιότητας διότι:

    α) δεν έχουν καταταχθεί στον Α’ βαθμό , όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, χωρίς δική τους υπαιτιότητα αλλά λόγω καθυστερήσεων των αρμόδιων οργάνων.
     β) μέχρι σήμερα, χωρίς δική τους υπαιτιότητα αλλά λόγω καθυστερήσεων, δεν τους έχει αναγνωρισθεί η προϋπηρεσία

 

3) πολλοί συνάδελφοι αποκλείονται ( IV.ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ παρ. 3) διότι συμμετείχαν σε νόμιμη απεργία  κηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ ΥΠΠΟ.

 
Για τους παραπάνω λόγους με το υπ’ αριθμ. 4654/09-08-2018 έγγραφο προς την ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ ζητάμε :

Α) την παράταση του χρόνου κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Β) 1) την ΑΜΕΣΗ κατάταξη των περιπτώσεων που εκκρεμούν στον Α’ βαθμό.
     2) την ΑΜΕΣΗ αναγνώριση των ετών προϋπηρεσία
     3) την δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας όλων των συναδέλφων που  αποκλείονται λόγο των παραπάνω προβλημάτων

Γ) την απόσυρση της παραγράφου που στερεί το δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας λόγο συμμετοχής στην απεργία.  
 

Σε περίπτωση που δεν θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κρίσεις, αυτές να μη γίνουν μέχρι να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα.

 

Προτείνουμε σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται και εμπίπτουν στους παραπάνω περιορισμούς να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ κανονικά τις αιτήσεις τους, κοινοποιώντας τες παράλληλα και στον Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ. Βορείου Ελλάδος.
 
Μαζί με την αίτηση να καταθέσουν και μια δήλωση όπου θα αναφέρουν :

«Δικαιούμαι να προβώ στην υποβολή της υποψηφιότητάς μου, καθώς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κατέχω όλα τα νόμιμα προσόντα για τη συμμετοχή μου, χωρίς αυτά να έχουν αναγνωριστεί, λόγω αδικαιολόγητων καθυστερήσεων ή “λανθασμένων γνωμοδοτήσεων” του Υπηρεσιακού Συμβουλίου   χωρίς τη δική μου υπαιτιότητα. Σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματός μου, που θα μου επιφέρει κωλύματα στην περαιτέρω εργασιακή, υπηρεσιακή και οικονομική μου εξέλιξη για τα επόμενα τρία έτη, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα.»

 
Συναδελφισσες, συνάδελφοι,

Επειδή η επιλογή των συναδέλφων για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης θα είναι για 3 χρόνια και θα επηρεάσει τόσο την υπηρεσιακή εξέλιξη αυτών, όσο και τη λειτουργία των υπηρεσιών, πιστεύουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα λάβει σοβαρά υπόψιν της τα προβλήματα που υπάρχουν και θα προχωρήσει άμεσα στην επίλυση αυτών, ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στην υποβολή υποψηφιότητας.

 
Τέλος θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επιλογή θα γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε σε έναν αγώνα ενστάσεων και δικαστικών διαμαχών.

Νέα του Συλλόγου

07 Μαρτίου 2019
22 Φεβρουαρίου 2019
21 Φεβρουαρίου 2019

Επικοινωνία

ΠΡ.ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51 (Κτίριο Ε.Δ.Ο.Θ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
546 22

email: silyppo@otenet.gr


ΤΗΛ: 2310 284250
FAX: 2310 284251

Το σύνολο του περιεχομένου, των υπηρεσιών του Silyppo.gr διατίθεται αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά/άνευ επεξεργασίας.

Αναζήτηση